Overslaan en naar de inhoud gaan

Kamp wil modernere regelgeving voor telecom, internet en media

Kamp stelt in de brief dat de grenzen tussen de markten voor telecom, media en internet heel snel vervagen, onder meer door de snelle opkomst van tablets en smarthones. De nieuwe regelgeving moet zorgen voor een eerlijk speelveld tussen bestaande spelers en zorgen dat nieuwe spelers hierin ook ruimte krijgen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Rondetafel

Daarbij gaat het vooral om mededingingsregels die zijn gericht op concurrentie op en tussen de telecomnetwerken, de reikwijdte en invulling van de zorgplicht in de Telecommunicatiewet en de Mediawet, die geldt voor audiovisuele diensten. Kamp zal een rondetafel beleggen om samenwerking met Europa, marktpartijen en maatschappelijke organisaties vorm te geven.
Kamp stuurt de brief ook namens de minister van Veiligheid en Justitie en de staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap.

Leidraad

Voor de modernisering van de regelgeving moet nog wel bepaald worden wanneer en hoe dit zal gebeuren. Daarvoor heeft Kamp een leidraad neergelegd voor een “structurele en weloverwogen transitie naar moderne regelgeving”. Dat moet het overheidsbeleid beter voorspelbaar maken.
Kamp wil dat de huidige regels voor de traditionele speler op de telecom- en mediamarkt eerst grondig worden geëvalueerd voordat die eventueel doorgetrokken worden naar het internet, omdat de markt nog volop in beweging is, zeker waar het media betreft.

Europa

Hij vindt Europese samenwerking van groot belang hierbij. Daarnaast stelt hij dat de klassiek hiërarchische structuren binnen de (nationale) overheid niet te verenigen zijn met het decentrale en internationaal georganiseerde domein van het internet. Hij gaat daarom voor sturing vanuit een netwerk van nationale en internationale spelers. Daarbij zal de overheid “waar nodig kader- en normstellend optreden.”



Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in