Overslaan en naar de inhoud gaan

Bitcoin zet prijs op hoofd bug

De fout doet zich -- voor zover bekend -- alleen voor bij gebruikers van de Apple Mac-versie van de wallet waarin het virtuele geld wordt beheerd. Wie ermee wordt geconfronteerd, raakt delen van de transactiegeschiedenis van zijn Bitcoins kwijt en kan deze pas weer gebruiken als hij de verloren informatie opnieuw heeft opgebouwd, een klusje waar - afhankelijk van de omvang van het virtuele kapitaal - al gauw een uur of langer mee heengaat.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Bitcoin en Litecoin zijn erop gebrand het probleem snel op te lossen. Niet alleen omdat het gebruiksgemak onder de bug te lijden heeft, maar vooral ook omdat het niet bepaald het nagestreefde degelijkheidsimago schraagt.

Begonnen bij overstap op LevelDB

Bitcoin en Litecoin werken in deze kwestie gebroederlijk samen, omdat het een stuk opensourcesoftware betreft waar beide gebruik van maken. De storing, die zich slechts zo nu en dan en hier en daar voordoet, manifesteert zich sinds de vrijgave van een nieuwe versie waarin wordt overgestapt op het gebruik van de LevelDB-database, voor het vastleggen van het 'grootboek' achter de bitcoins, de zogeheten blockchain. Omdat de fout lastig te traceren valt wordt een appel gedaan op de vindingrijkheid van de ontwikkelgemeenschap, en op de financiële armslag van de gebruikers, die aangemoedigd worden bij te dragen aan de beloning voor degene die de raadselachtige fout doorgrondt en verhelpt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in