Overslaan en naar de inhoud gaan

'Slimme bril levert miljardenbesparing'

Gartner-analiste Angela McIntyre ziet een grote toekomst voor de slimme brillen (smart glasses) bij monteurs en andere veldwerkers in de dienstverlenende sector. Het vaststellen van problemen en het vinden van de oplossing kan veel sneller en zonder de noodzaak experts op locatie te sturen. Met de bril kan de expert meekijken met de monteur op locatie om een specifiek probleem op te lossen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Het opzoeken en lezen van handleidingen kan sneller waardoor meer tijd beschikbaar komt voor het werkelijk uitvoeren van opdrachten, verwacht McIntyre. De bril fungeert als een interactief, handsfree instructieboek. Ze denkt dat de jaarlijkse besparing in 2017 al kan oplopen tot 1 miljard dollar.

Periode van gewenning nodig

Ook de Britse marktonderzoeker Juniper Research ziet een gezonde toekomst voor de slimme bril. In 2018 stijgt de verkoop wereldwijd naar 10 miljoen exemplaren. Dit jaar zijn dat er nog slechts 87.000. Voor het zo ver is moeten de brillen wel zijn voorzien van een intuïtieve, gebruiksvriendelijke bediening en moet het grote publiek er aan wennen dat het apparaat bij hun dagelijkse routines gaat horen. Daarbij helpt het wanneer er meer 'op het lijf draagbare' (wearable) technologie, zoals slimme horloges, beschikbaar komt.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in