Overslaan en naar de inhoud gaan

Koers van Twitter de hoogte in

Twitter bracht 70 miljoen aandelen naar de beurs, waardoor de verkoopopbrengst uitkwam op 1,82 miljard dollar (omgerekend 1,4 miljard euro). Vooral de (mede)oprichters en bestuurders van Twitter verdienden fors aan de beursgang. Medeoprichter Ev Williams, de grootste individuele aandeelhouder met een belang van 12 procent, zag zijn vermogen bij de koers van 45,10 stijgen met 2,6 miljard dollar.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Directeur Peter Fenton, die een belang heeft van 6,7 procent, kon tegen die koers 1,4 miljard dollar bijschrijven en medeoprichter Jack Dorsey verdiende 1,06 miljard dollar.

De lucht in

In eerste instantie liep de koers alleen maar op en werd kortstondig 50 dollar aangetikt. Later zakte de prijs en werd op den duur een bodem bereikt van 44 dollar. Na anderhalf uur handelen was er sprake van stabilisatie rond 45,70 dollar.

Hoewel het verschil tussen de introductiekoers en de openingskoers anders doet vermoeden, is lang niet iedereen lyrisch over Twitter, dat sinds de oprichting in 2006 nog nooit winst heeft gemaakt. Het toonaangevende techmagazine Wired stelde dat "niemand buiten Silicon Valley en Wall Street maalt om Twitter" en "Het is moeilijk om enthousiast te worden over Twitter en weinigen zijn dat."

Klein formaat

Wired wees op de geringe omvang van het bedrijf, bijvoorbeeld wat betreft de marktwaarde. Berekend tegen 45,10 dollar was Twitter circa 31,5 miljard dollar waard, terwijl Facebook ongeveer 120 miljard dollar waard is. Twitter wordt veel minder gebruikt dan Facebook. Volgens Wired heeft het bedrijf ongeveer 53 miljoen actieve gebruikers per maand in de Verenigde Staten, de belangrijkste markt qua advertentie-inkomsten. Dat is minder dan een kwart van het totaal.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in