Overslaan en naar de inhoud gaan

iBeacon geeft Apple zicht op 4 miljard

Apple heeft in de iPhone 5s gekozen voor een draadloze communicatietechnologie op basis van Bluetooth Low Energy (LBE) als alternatief voor Near Field Communication (NFC).
Business
Shutterstock
Shutterstock

Apple heeft grootste plannen met de nieuwe technologie, maar heeft die nog niet aan de grote klok gehangen. Dat heeft deels te maken met een gebrek aan andere bedrijven die zich op de technologie hebben gericht. Er is doorgaans een 'ecosysteem' rond een technologie nodig om deze goed tot wasdom te brengen.

Veelbelovende technologie

Toch ziet ABI Research LBE als een veelbelovende technologie waarmee 'always on' indoor locatiebepaling mogelijk is. En daar is binnen enkele jaren een grote behoefte aan verwacht het onderzoeksbureau. Apple is dan ook zeker niet de enige die zich op dit mogelijk lucratieve marksegment stort. Zo hebben de traditionele wifi-leveranciers Cisco, Motorola, Aruba en Rukus allemaal een bedrijf overgenomen dat de juiste technologische kennis binnenbracht. Ook Google heeft zich regelmatig zeer geïnteresseerd getoond in het ontwikkelen van indoor-plaatsbepaling.

ABI gaat er van uit dat eind volgend jaar wereldwijd al op 25.000 locaties apparatuur is geïnstalleerd die indoor-locatiebepaling mogelijk maken.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in