Overslaan en naar de inhoud gaan

Tablet vervangt laptop nog niet

Slechts 8,7 procent van de tabletgebruikers vervangt er zijn laptop mee. Dat blijkt uit onderzoek van IDC onder bijna 300 Amerikaanse consumenten boven de 18.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Hoewel tabletproducenten hun producten wel in marketingcampagnes neerzetten voor zakelijk gebruik, slaat dit nog niet aan. IDC verwacht dat dit op termijn enigszins zal veranderen. Ook kan het anders uitpakken onder jongeren,die heel anders omgaan met tablets omdat ze er mee zijn opgegroeid.

Verrassend resultaat

IDC toont zich verrast over het lage percentage gebruikers dat de tablet als een echte vervanger voor laptops ziet. “Een hoog percentage ziet nog steeds veel waarde in een laptop voor één applicatie of dienst die zij daar op gebruiken. Zouden ze hun belastingformulieren op een tablet invullen? Ze voelen zich nog niet helemaal op hun gemak met een mobiel apparaat als een tablet”, laten de onderzoekers van IDC weten.

Zakelijk nog onbekend

Veel zakelijke gebruikers denken niet eens aan de mogelijkheden van een tablet voor hen, volgens IDC. Ze zouden zich zorgen maken over zaken als dat Flash niet zou draaien op een tablet of dat ze maar één app tegelijk zouden kunnen openen. Zij verwachten wel dat het intensievere gebruik van tablets zal toenemen. Leveranciers leggen ook meer nadruk op zakelijke mogelijkheden van de apparaten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in