Overslaan en naar de inhoud gaan

Molenwaard krijgt virtueel gemeentehuis

Molenwaard is een fusiegemeente in Zuid-Holland, die op 1 januari 2013 is ontstaan door samenvoeging van Graafstroom, Liesveld en Nieuw-Lekkerland. Samen met OGD ict-diensten wordt gewerkt aan de realisatie van een virtueel gemeentehuis. Molenwaard is hierdoor straks de eerste Nederlandse gemeente zonder ‘huis’.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Kostenbesparing

Door deze slimme nieuwe aanpak kan de gemeente burgers beter helpen en tegelijkertijd een aanzienlijke kostenbesparing realiseren. OGD bouwt samen met de gemeente een omgeving waarin medewerkers altijd en overal burgergericht kunnen werken. Over een jaar zal tachtig tot negentig procent van de gemeentelijke producten en diensten alleen nog digitaal aan te vragen zijn. Er is dus geen dure huisvesting meer nodig. Alleen een kleine back-office, bijvoorbeeld voor de financiële administratie blijft bestaan.

Decentralisatie

Door decentralisatie van overheidstaken als jeugdzorg en AWBZ hebben gemeentes meer verantwoordelijkheden gekregen. Daarnaast heeft het kabinet aangekondigd landelijk ruim zes miljard aan bezuinigingen door te willen voeren. Het gevolg voor lokale overheden: meer en complexere taken, minder budget. Met een virtueel gemeentehuis kan hier op worden ingespeeld.

Roel Nikkessen, directeur OGD ict-diensten, zegt: “Wij zijn er enorm trots op dat we dit innovatieve concept gaan neerzetten bij de gemeente. Als ict’ers én als burgers vinden wij het bijzonder hoe de gemeente Molenwaard inspeelt op de veranderende overheid.”

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in