Overslaan en naar de inhoud gaan

Aandelen FireEye bij beursgang erg gewild

De vraag naar de aandelen blijkt veel groter dan verwacht, wat een verhoging van de aandelenprijs tot gevolg had. Ook het aantal aandelen dat FireEye uitbrengt is vergroot, en wel met 8 procent. FireEye is daarmee 2,3 miljard dollar waard.
Business
Shutterstock
Shutterstock

FireEye richt zich op netwerkbeveiliging en is opgericht in 2004. Het bedrijf zag zijn omzet in de afgelopen twee jaar verzevenvoudigen tot 83,3 miljoen dollar vorig jaar. Van winst is echter nog geen sprake. Het bedrijf leed in 2012 een verlies van 35,8 miljoen dollar. Dat komt vooral doordat het veel investeert in sales, marketing en productontwikkeling. CEO is sinds 2012 Dave DeWalt, afkomstig van McAfee.

Oprichter Ashar Aziz verwacht als gevolg van de beursgang “nog meer groei te realiseren. Onze zichtbaarheid wordt er ook groter van. Dit helpt zeker bij het verbeteren van je geloofwaardigheid. Ik merk nu al dat we makkelijker binnenkomen bij klanten.”

Dat een beursgang ook de vrijheid van het management kan beperken ziet hij niet als een probleem. “We zullen aan meer wetten en regels moeten voldoen, maar daar zijn we als organisatie op voorbereid.” Ook zal het volgens hem niets veranderen aan de inspanningen van het bedrijf op het gebied van R&D, waar het bedrijf nu fors in investeert.

Weinig technologische bedrijven waagden de afgelopen tijd de stap om een notering aan te vragen aan de Nasdaq-beurs. Naar de aandelen van FireEye is echter veel vraag. Dat geldt ook voor andere beursgenoteerde IT-beveiligers zoals Symantec en Check Point Software.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in