Overslaan en naar de inhoud gaan

In-memory database speerpunt op OracleWorld

OpenWorld is het congres waar topman Larry Ellison doorgaans de strategie voor het komend jaar uitzet in een aantal keynotes. Gisteren maakte Oracle de onderwerpen van deze toespraken vast bekend.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Het meest in het oog springt "Oracle Database 12c In-Memory Database and M6 Big Memory Machine", de eerste keynote op zondag 22 september. Ellison geeft dan verder uitleg op de toespeling die hij in juni al maakte op de komst van een in-memory database. Oracle geeft daarmee antwoord op HANA die concurrent SAP al ruim twee jaar op de markt heeft. Wanneer Oracle daar een goed alternatief naast kan zetten, neemt het bedrijf SAP de wind uit de zeilen bij het verleiden een overstap te maken.

Hardware erbij?

Gekoppeld aan deze aankondiging staat de introductie van de M6 Big Memory Machine op het programma. Waarschijnlijk is dit de hardware gebaseerd op SPARC M6 chips, die is geoptimaliseerd voor de Oracle Database 12c In-Memory Database.

Oracle bindt met deze combinatie ook de strijd aan met Microsoft en IBM die beiden aan het begin van de zomer met nieuwe in-memory databases uitkwamen. Microsoft introduceerde een aantal technologieën genaamd Hekaton die in combinatie met SQL Server 2014 het gebruik van het werkgeheugen optimaliseren. IBM heeft in juni met de komst van de nieuwste versie van DB2 BLU beschikbaar gemaakt, een set technologieën voor kolomsgewijze verwerking, data deduplicatie, parallelle vectorverwerking en datacompressie.

Oracle vraagt in een tweede keynote aandacht voor de cloudactiviteiten in de vorm van Database as a Service en Java as a Service. Verder spreekt Mark Hurd over Oracles invulling van Big Data en is er speciale aandacht voor The Internet of Things.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in