Overslaan en naar de inhoud gaan

IBM dringt onderhoudscontract hardware op

Verschillende belangengroepen trekken aan de bel nu IBM werk maakt van het beleid dat in 2012 al werd aangekondigd. Alleen klanten met een IBM Maintenance-contract komen nog in aanmerking voor aanpassingen aan systeemgerelateerde hardwareondersteunende software.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Vanaf 11 augustus moet voor het ophalen van een specifieke patch bij de website IBM Fix Central een serienummer van de betreffende hardware worden opgegeven. IBM controleert aan de hand van dit nummer of de aanpassing valt onder de garantie of een geldig onderhoudscontract. Is van geen van beide opties sprake, dan kan de software niet worden gedownload. IBM lijkt niet geneigd een aparte contractvorm op te stellen waarbij de eigenaar van de machine alleen onderdelen en software-updates tegen betaling kan krijgen.

Niet langer gratis

Tot nog toe stelde IBM de patches altijd gratis ter beschikking. Daarmee had de eigenaar van de machine zelf de keuze het onderhoud door IBM of een derde partij te laten doen. "Met het nieuwe beleid worden klanten wel haast gedwongen hun onderhoud bij IBM te laten doen", zegt Gay Gordon-Byrne, directeur van de Amerikaanse vereniging van digitale hardware-eigenaren Digital Right to Repair (DRTR). Het nieuwe beleid geldt voor alle IBM mainframes, servers en opslagsystemen. Alleen de IBM X-system servers vallen er buiten.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in