Overslaan en naar de inhoud gaan

Atos bouwt gemeenschappelijk dataplatform voor de sport

Straks kunnen lidorganisaties van ASOIF hierdoor wedstrijdresultaten en biografische gegevens van atleten op één locatie en binnen één format ontsluiten. Het systeem moet data beschikbaar stellen aan organisatoren van belangrijke sportevenementen, waaronder de Olympische Spelen, om zo informatiediensten voor de media te optimaliseren. Hoeveel geld met de deal is gemoeid is niet bekendgemaakt.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Internationaal Sport Informatie Systeem

Als onderdeel van het contract is Atos verantwoordelijk voor het realiseren van de eerste fase van het project ISIS: Internationaal Sport Informatie Systeem. Dit project moet de samenwerking tussen de internationale federaties binnen ASOIF bevorderen, zodat zij het voortouw kunnen nemen bij het toezicht op het verzamelen, de verificatie, distributie en exploitatie van hun sportdata. Een gemeenschappelijk dataplatform waarborgt het leveren van accurate officiële data en maakt het mogelijk dat deze gegevens worden ontsloten via een ‘universeel’ protocol voor de uitwisseling van data tussen organisatoren van sportevenementen en andere eindgebruikers, waaronder de media en omroepen.

Olympic Data Feed

Atos is al IT-partner van de Olympische Spelen en Paralympische Spelen. “Atos heeft een diepgaande kennis van de Olympic Data Feed (ODF), die zij op verzoek van het Internationaal Olympisch Comité heeft opgesteld. Op dit moment evalueren we het ODF om te bekijken of het kan worden geïntegreerd met het gemeenschappelijke protocol voor data-uitwisseling binnen ISIS”, zegt Andrew Ryan, Executive Director van ASOIF.

Elke federatie is zelf verantwoordelijk voor de ontwikkeling van IT-systemen die uitwisselbaar zijn met ISIS. In totaal gaat het om 28 sporten en federaties.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in