Overslaan en naar de inhoud gaan

América Móvil steunt verkoop Duitse tak KPN

De verbeterde voorwaarden werden overeengekomen na onderhandelingen tussen América Móvil, Telefónica en KPN. Daarmee is een belangrijke horde genomen in het overnameproces rond KPN door América Móvil. Naar verluidt was het Mexicaanse bedrijf fel tegenstander van de eerdere afspraken die rondom E-Plus waren gemaakt.
Business
Shutterstock
Shutterstock

E-Plus levert nu 8,55 miljard euro op, dat was onder de oude voorwaarden nog 8,1 miljard euro. KPN krijgt een groter belang in Telefónica Deutschland, van 20,5 procent in plaats van 17,6 procent. En het geeft Telefónica een zogenoemde call-optie voor maximaal 2,9 procent in Telefónica Deutschland, die een jaar na de levering van E-Plus kan worden uitgeoefend. Ook krijgt KPN 5 miljard euro in contanten voor E-Plus.

Bod niet van de baan

América Móvil (AMX) liet weten dat het zijn overnamebod op KPN doorzet. Daarbij blijven onder meer het hoofdkantoor van KPN in Den Haag en het merk KPN bestaan. Het aandeel KPN blijft daarnaast waarschijnlijk beursgenoteerd als het Mexicaanse bedrijf niet meer dan 95 procent van de aandelen in bezit krijgt.

Als het aandeel KPN op de beurs blijft, pleit AMX ook voor goede bescherming van minderheidsaandeelhouders en wil het dat het bedrijf voldoet aan de geldende regels voor goed bestuur bij een beursgenoteerd bedrijf.

De Mexicanen gaan nu gesprekken beginnen met de relevante autoriteiten. Ook is het bod toegelicht aan het bestuur van KPN. "Wij staan open voor aanhoudende gesprekken met de raad van bestuur en raad van commissarissen van KPN over de voorwaarden van een langdurige constructieve samenwerking'', aldus AMX.

América Móvil biedt 2,40 euro per aandeel op KPN en heeft op dit moment een belang van 29,77 procent in het bedrijf.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in