Overslaan en naar de inhoud gaan

Driekwart auto's is zelfsturend in 2035

Onderzoeksbureau Navigant Reseach waagt zich aan de voorspelling dat de auto-industrie in 2035 meer dan 95 miljoen zelfsturende auto's verkoopt. De aanloop naar dit verkoopcijfer start volgens het onderzoeksbureau heel geleidelijk vanaf vijf jaar na nu, meldt Computerworld
Business
Shutterstock
Shutterstock

Het bureau is er van overtuigd dat al zeer binnenkort de technologie volwassen genoeg is. Google, die het eerst flink ruchtbaarheid gaf aan de ontwikkeling, gaat er ook vanuit dat binnen 5 jaar de technologie beschikbaar komt voor de gewone man. General Motors wil al een zelfsturende Cadillac introduceren in 2015.

De hobbels in de weg naar de genoemde verkoopcijfers zitten vooral in de wetgeving in verschillende landen. Nu is vrijwel overal verboden voor de persoon achter het stuur om andere activiteiten te ondernemen dan die nodig zijn voor het veilig besturen van de auto. Bovendien moeten kwesties als aansprakelijkheid bij ongelukken geregeld worden. De Amerikaanse staat Nevada maakte het als eerste mogelijk zelfsturende auto's te gebruiken. Ook in Californië, de thuisbasis van Google, is wetgeving aangenomen die het testen van zelfsturende auto's mogelijk maakt.

Zelfsturende auto beter dan menselijke chauffeur

Volgens Navigant Research profiteert de verkeersveiligheid uiteindelijk sterk van de komst van zelfsturende auto's. De sensortechnologie en computerkracht is inmiddels zo ver gevorderd dat deze beter en sneller in staat is te reageren op onverwachte verkeerssituaties dan een mens. Bovendien valt het probleem van dronken, in slaap vallende of anderszins onoplettende bestuurders weg.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in