Overslaan en naar de inhoud gaan

Amazons cloud stuk groter dan die van IBM, Microsoft en Google bij elkaar

Synergy Research heeft zo goed mogelijk in kaart gebracht wat de verschillende aanbieders in de markt per kwartaal feitelijk aan inkomsten boeken. De gezamenlijke omzet van aanbieders van Infrastructure- en Platform-as-a-Service kwam in Synergy Research's berekening uit op 2,25 miljard dollar in het tweede kwartaal van dit jaar. Vergeleken bij vorig jaar was dat een stijging met 47 procent.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Amazon deed het met zijn AWS nog een fractie beter dan de gemiddelde concurrent. Amazon haalde een dikke 625 miljoen dollar uit de markt, een groei van 52 procent vergeleken bij vorig jaar. Zijn marktaandeel steeg daardoor licht naar 28 procent.

Concurrenten Microsoft, Google en IBM verdubbelden hun omzet in IaaS en PaaS. Procentueel ziet dat er indrukwekkend uit, maar ze kwamen dan ook van een laag niveau. En zelfs bij die groei halen ze gedrieën maar 63 procent op van wat Amazon verkoopt.

Dat is wel een verbetering ten opzichte van vorig jaar, toen ze in het tweede kwartaal te samen ruim 50 procent van Amazons omzet realiseerden. Maar in absolute getallen loopt Amazon volgens Synergy Research met zijn AWS nog steeds uit op zijn drie grote concurrenten. Vorig jaar was het verschil dik 200 miljoen in Amazons voordeel, nu meer dan 225 miljoen. En dat is wel echt geld.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in