Overslaan en naar de inhoud gaan

Drukke dag in de rechtbank voor Apple

Aartsrivaal Samsung komt Apple vandaag twee keer tegen, in twee verschillende rechtszalen. De eerste speelt zich af in he Court of Appeals for the Federal Circuit. Een hele mondvol voor een Hof van beroep voor federale zaken. Centraal staat daar de inbreuk op patenten, gepleegd door Samsung. Apple eist dat 26 types smatphones van Samsung uit de handel worden genomen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Rechtszaak nummer 2

Het tweede proces speelt zich af binnen de muren van de US International Trade Commission. Apple heeft bij dit gremium een klacht gedeponeerd over de gedragingen van Samsung. De Koreanen zouden inbreuk hebben gepleegd op een aantal patenten van Apple. De technische kennis is verwerk in een aantal smartphones en de Galaxy Tab. Deze zaak sleept al sinds 2011.

Problemen met Justitie

Het ministerie verdenkt Apple van het maken van prijsafspraken voor e-books. Ook zou het bedrijf oneerlijke concurrentie bedrijven, door sommige producenten van e-books geen toegang te geven tot de App Store. De aantijgingen worden door Apple ontkend. Ook is Apple het niet eens met een opgelegde regeling van Justitie, waarbij apps van derden mogen verwijzen naar andere bronnen van e-books dan alleen de App Store.

Vanwege het tijdsverschil met de Verenigde Staten beginnen de diverse juridische steekspelen vanmiddag Nederlandse tijd.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in