Overslaan en naar de inhoud gaan

Forse winstdaling KPN

De operationele winst (ebitda) daalde met 11 procent tot 1,03 miljard euro. Exclusief herstructureringskosten was dat 1,08 miljard euro. De daling is volgens KPN het gevolg van hogere commerciële investeringen, voornamelijk in Duitsland.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Het bedrijf sprak zelf van aanhoudend goede operationele resultaten en liet weten op weg te zijn om zijn financiële doelen voor dit jaar te halen. De lagere omzet is het gevolg van de scherpe concurrentie op met name het gebied van mobiele telefonie. De inkomsten staan daarbij onder druk omdat klanten steeds minder bellen en sms'en en steeds meer gebruikmaken van internetdiensten voor communicatie.

KPN zag de omzet in Nederland met 9 procent dalen tot 1,74 miljard euro. De opbrengsten van internationale activiteiten zakten met 8 procent tot 997 miljoen euro. Op de consumentenmarkt nam de omzet van mobiele telefonie met 12 procent af tot 389 miljoen euro. De zakelijke markt kromp met 6 procent tot 706 miljoen euro.

Het bedrijf verwacht dat de Nederlandse markt tegen 2014 zal stabiliseren. Over dit en volgend jaar zal nog geen dividend worden uitgekeerd, daarna wordt beloning aan aandeelhouders naar verwachting weer hervat.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in