Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple test tegenhanger voor Google Apps en Office 365

Apple kondigde al tijdens zijn Worldwide Developer Conference in juni aan, dat er een iWork-versie voor de cloud in aantocht was. Het heeft ook al een iWork for the Cloud-webpagina ingericht met informatie over de te verwachten variant. Maar over de publicatiedatum geeft Apple niet meer informatie dan dat de bèta ervan in de herfst algemeen beschikbaar is.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Gezien het feit dat Apple nu al begint te testen, zou dat wel eens vroeg in de herfst kunnen zijn, al moet er volgens de eerste berichten nog wel het nodige gebeuren. Zo ontbreekt in deze testversie van de bèta nog de printfunctionaliteit

Niet meteen ondersteuning voor Firefox

iWork for the cloud biedt gebruikers een tekstverwerker, een spreadsheet en presentatiesoftware in een browser. Opmerkelijk is dat Firefox klaarblijkelijk niet ondersteund wordt. Apple noemt naast de eigen browser Safari alleen Chrome en Internet Explorer als ondersteunde browsers. Apple maakt wel melding van de mogelijkheid dat meer browsers ondersteund zullen worden.

De bestanden die met iWork for the Cloud worden aangemaakt, zijn compatibel met die van de 2009-verise van de iWork-software. De webapplicatie kan ook overweg met Microsoft Office-bestanden en bestanden die als platte tekst of in de CSV-indeling zijn opgelagen.

Integratie met Macs, iPhones en iPads via iCloud

Apple-klanten die de iWork-software ook op de Mac, iPad of iPhone gebruiken, kunnen via iCloud een verdergaande vorm van integratie realiseren. Veranderingen worden dan automatisch doorgevoerd op alle aangesloten platformen. Voor Macs is dan wel Mac OS v10.8 or nieuwer nodig. Met oudere versies van het Mac OS kan men bestanden alleen handmatig heen en weer schuiven.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in