Overslaan en naar de inhoud gaan

Nederland ICT schaart zich achter zzp-erkend

ZZP-erkend is een online platform, waarmee opdrachtgevers die zzp'ers inhuren eenvoudiger dan anders het geval zou zijn aan juridische en administratieve verplichtingen kunnen voldoen. ZZP-erkend verifieert de geloofsbrieven van ingeschreven ICT-professionals elektronisch op 20 punten.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

"Door de dienstverlening van ZZP-erkend, kunnen de leden van Nederland ICT er op vertrouwen dat de ingehuurde zelfstandigen voldoen aan de administratieve en fiscale eisen", motiveert de branchevereniging de samenwerking in een persbericht.

'primair voor de opdrachtgevers'

Het initiatief van ZZP-erkend is overigens niet onomstreden. De oprichting ervan leidde in april tot een geaggiteerde reactie van de bestaande belangenvereniging voor zzp'ers in de IT, IT United: “Deze stichting suggereert op te komen voor de belangen van zelfstandigen, maar zij is er primair voor de opdrachtgevers. Naast privacyaspecten rond de dienstverlening zijn er extra administratieve lasten en kosten voor de zzp’er, als zij zich bij dit initiatief aansluiten”.

Maar volgens interim-directeur Peter van Schelven van Nederland ICT, was het hard nodig dat de inhuur van zzp'ers beter wordt geregeld. "Ik spreek regelmatig bedrijven die ICT'ers inhuren die geen deugdelijke VAR-verklaring op zak hebben. Deze bedrijven lopen grote fiscale en premierisico's." Via de ledenpagina op www.nederlandict.nl krijgen leden van Nederland ICT toegang tot meer informatie over ZZP-erkend en de korting op de dienstverlening die Nederland ICT bij ZZP-erkend voor ze regelde.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in