Overslaan en naar de inhoud gaan

IT-studenten zijn benadering recruiters beu

Wanneer je als ICT-student een recruitment-evenement bezoekt wordt je overspoeld met wervende verhalen van recruiters. Die mooie praatjes kennen de meeste bijna-afgestudeerde informatici inmiddels wel. “Wanneer je op een dergelijk evenement een inhoudelijke vraag stelt staan recruiters vaak met hun mond vol tanden”, zegt Alex Scherphof van de Rotterdamse studievereniging Satis.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Wervende verhalen groot irritatiepunt

Op zijn uitnodiging zijn 16 informatica-gerelateerde studieverenigingen samengekomen in het Stadslab in Rotterdam om te praten over een nieuwe aanpak van ICT-recruitment. De uitkomsten van het overleg tussen de studieverenigingen, die samen ruim 5000 ICT-studenten (Technische) Informatica aan hogescholen en universiteiten uit het hele land vertegenwoordigen, vormen de opzet voor het 'IT Talent Debate'. Dit is een nieuw evenement om technische ICT-studenten en personeel uit de ICT-branche het gesprek aan te laten gaan over ontwikkelingen in de branche, de bedrijfscultuur en persoonlijke ontwikkeling.

“Die standaard beursstands, uitgekauwde onderwerpen tijdens een workshop en als je geluk hebt een USB-stick en koffiemok met bedrijfslogo in de goodiebag hebben we nu wel gezien. En de wervende verhalen van recruiters vormen voor veel bijna afgestudeerden vaak het grootste irritatiepunt. Wij wilden een evenement organiseren waar de focus ligt op de inhoud, waarbij de onderwerpen worden aangedragen door de studenten zelf. Op deze manier kunnen we studenten eindelijk op een andere manier kennis laten maken met het werkveld”, vertelt Jan Willem Delfsma van Conjugo Events, initiatiefnemer van het evenement.

Studenten selecteren wie mag debatteren

Het IT Talent Debate vindt op 11 oktober voor het eerst plaats te Amsterdam. 300 derde- en vierdejaars studenten van verschillende informatica opleidingen zullen daar een inhoudelijk debat voeren en diverse workshops bijwonen. Er is slechts plek voor tien werkgevers, variërend van grote systemintegrators, tot een grote IT-afdeling van een multinational tot een start-up. Delfsma: “Mocht het animo te groot zijn, dan selecteren de studenten welke partijen op het debat aanwezig zullen zijn.”

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in