Overslaan en naar de inhoud gaan

Nick Veeken IT-talent van 2013

Veeken volgt Joey Waterschoot op, die in 2012 werd uitgeroepen tot het grootste IT-talent. De 21-jarige student ontving gisterenavond een certificaat en een iPad Mini uit handen van Arjan Kors, uitgever en hoofdredacteur van AutomatiseringGids.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Overigens behaalde Veeken niet de meeste pageviews met zijn blog op www.it-talenten.nl, want dat was Pim van der Toolen, die zijn afstudeerstage deed bij de NS. “Maar Nick behaalde ook een indrukwekkend aantal views en de kwaliteit van zijn blogs was van een constant hoog niveau”, vertelt Kors. Veeken blogde de afgelopen maanden regelmatig over diverse onderwerpen die te maken hadden met zijn afstudeerstage bij Dell, met het werken in de IT in het algemeen en met nieuwe trends in de informatietechnologie. “Hij zet het werken in de IT goed neer en laat anderen goed zien hoe dynamisch, spannend en afwisselend het is”, stelt Kors. Daarnaast is de jury erg te spreken over zijn schrijfstijl en de manier waarop hij zijn lezers betrokken hield en liet participeren. Veeken maakte hierbij onder meer gebruik van polls, filmpjes en oproepen.

Van februari tot juli liep hij stage bij de Solutions Group van Dell Nederland, een groep consultants die grote klanten en instellingen bij onder meer de overheid, het onderwijs en de gezondheidszorg helpt op het gebied van Mobility, Data Explosie & Big Data, Convergentie en Cloud. Hij richtte zich op het optimaliseren van processen voor de levering van End-to-End oplossingen (hardware, software en services) van Dell. “Ik heb de verschillende stappen geanalyseerd, gezocht naar verbeterpunten en in kaart gebracht waar kansen blijven liggen en ik heb advies uitgebracht voor een nieuwe waardeketen.”

Verschillende opties onderzoeken

Zijn scriptie is inmiddels goedgekeurd. Morgen moet hij zijn werk verdedigen. Na de zomervakantie moet hij nog één vak inhalen – IT Governance, Als hij dat tentamen met een voldoende weet af te sluiten is hij afgestudeerd. Hij is in gesprek met Dell over de mogelijkheden die het bedrijf hem kan bieden na zijn afstuderen en ook bij Hunite, zijn vorige stagebedrijf is hij welkom. Maar hij sluit niet uit dat hij ook nog ergens anders gaat praten. “Ik wil een functie die aansluit bij mijn capaciteiten. En ik wil blijven leren en kunnen doorgroeien. Ik merk dat er voldoende vraag is naar afgestudeerden in mijn richting, dus ik maak me geen zorgen over de toekomst.”

Ook de andere kandidaten van het IT-talentenprogramma hebben een certificaat ontvangen en kregen lovende woorden over hun blogkwaliteiten. Het gaat om Renzo Hoogendoorn (Business Information Systems), Maikel Boom (Technische Informatica), Pim van der Toolen (Bedrijfsinformatie Technologie) en Ruud Puts (ICT & Software Engineering). De studenten zelf waren het meest te spreken over de bedrijfsbezoeken die zij aflegden bij alle deelnemende bedrijven. Naast Dell waren dat dit jaar NCIM Groep, Sogeti, NS en Ordina.

De blogs zijn terug te lezen op www.it-talenten.nl.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in