Overslaan en naar de inhoud gaan

Tablets met Windows 8 krijgen gratis Office

Veel bijzonderheden over het nieuwe aanbod gaf Reller niet tijdens een keynotespeech op Computex, meldt de nieuwssite Engadget. Ze zei alleen dat een versie van Office Home and Student 2013, met de applicaties Word, Excel, PowerPoint en OneNote, door fabrikanten van tablets gratis kan worden voorgeïnstalleerd. Alleen de mailapplicatie Outlook ontbreekt.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Een andere gadgetsite, The Verge, weet hieraan toe te voegen dat het om kleine Windows 8-tablets gaat met een scherm van 7 tot 8 inch en dat het de computerfabrikanten vrij staat om Office al dan niet mee te leveren. Tot nu toe heeft alleen Acer een kleine Windows 8-tablet aangekondigd in de vorm van de Iconia W3. Andere fabrikanten kijken vermoedelijk de kat uit de boom totdat Windows 8.1 beschikbaar is.

Outlook toegevoegd aan tablets met Windows RT

In het officiële persbericht over de toespraak van Reller en Nick Parker, hoofd van Microsofts OEM-divisie, is de belofte van Office op kleine Windows 8-laptops overigens niet terug te vinden. Dat is wel het geval met een andere aankondiging die ze deed: de toevoeging van Outlook aan de speciale versie van Office die al op tablets met Windows RT is voorgeïnstalleerd. Vanaf de eerstvolgende update Windows 8.1 zal de app Outlook RT volgens Reller deel uitmaken van Office RT.

Eerste openbare demo van Windows 8.1

Eerder was al bekend dat een openbare Preview van Windows 8.1 op 26 juni uitkomt, tijdens de Build-conferentie voor ontwikkelaars. Antoine Leblond, verantwoordelijk voor Windows Program Management, gaf vandaag op Computex de eerste openbare demonstratie van Windows 8.1 inclusief Internet Explorer 11. Mogelijk vertelt Microsoft tijdens die conferentie meer over de definitieve verschijningsdatum van de eerste grote update van Windows 8.

Microsoft publiceerde vandaag als voorproefje van de Preview-versie al een video waarin een aantal noviteiten in Windows 8.1 te zien zijn. De wel in het vooruitzicht gestelde Startknop blijft in deze demo echter buiten beeld.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in