Overslaan en naar de inhoud gaan

Salesforce versterkt zich in online-marketing

Het is de grootste acquisitie die Salesforce, online-aanbieder van software voor klantenbeheer, tot dusver heeft gedaan. Het overnamebod ligt 53 procent boven de slotkoers van ExactTarget afgelopen maandag. De overnamesom van 2,5 miljard dollar in contanten komt overeen met ongeveer 7,6 keer de jaaromzet van ExactTarget.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

De transactie wordt naar verwachting eind juli afgerond. De directieraad van beide bedrijven is al akkoord gegaan met het overnameplan. Scott Dorsey, de oprichter en huidige CEO van ExactTarget, krijgt een managementfunctie bij Salesforce.com.

Relamecampagnes via e-mail, sociale netwerken en mobieltjes

ExactTarget is gevestigd in Indianapolis en telt bijna 2000 medewerkers. Het aan het begin van deze eeuw opgerichte bedrijf helpt klanten bij het voeren van advertentiecampagnes via sociale netwerken, e-mail en mobiele apparatuur. Tot de klantenkring behoren grote ondernemingen als Microsoft, Toyota en de Amerikaanse bierbrouwer Molson Coors.

Onder leiding van zijn CEO Marc Benioff heeft Salesforce.com de afgelopen 5 jaar al meer dan 40 bedrijven en bedrijfjes overgenomen. Daar was in totaal meer dan 4 miljard dollar mee gemoeid. Benioff streeft ernaar van Salesforce.com de grootste speler in online-marketing te maken. Dinsdag zei hij dat het inlijven van telkens kleine bedrijfjes niet hard genoeg ging. Daarom is nu gekozen voor een grote acquisitie ineens.

Overgenomen bedrijf maakt al jaren verlies

ExactTarget ging in maart 2012 naar de beurs. Het bedrijf heeft al sinds 2008 geen winst meer gemaakt. Ook over het lopende en volgende boekjaar verwacht het bedrijf verlies te lijden. Wel is de omzet al minstens sinds 2007 gestaag toegenomen, meldt persbureau Bloomberg.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in