Overslaan en naar de inhoud gaan

Minister Opstelten lanceert Veilig Ondernemen Scan

De scan is een hulpmiddel waarmee ondernemers in het midden- en kleinbedrijf een beter veiligheidsbewustzijn kunnen ontwikkelen. Ook helpt de scan ondernemers om passende preventieve veiligheidsmaatregelen te nemen. Het gaat om een korte digitale vragenlijst waarmee een ondernemer zicht krijgt op de risico's van criminaliteit en onveiligheid. Naast ICT-criminaliteit komen inbraak, diefstal, overval, overlast, vernieling, geweld en afpersing aan de orde.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Direct onafhankelijk advies

Na het invullen ontvangt de ondernemer meteen een uitgebreid en onafhankelijk advies over elektronische maatregelen die hij of zij kan treffen om zich beter te wapenen tegen (cyber)criminaliteit. Daarnaast krijgt de ondernemer gedragsbeïnvloedende, organisatorische en bouwkundige maatregelen voorgeschoteld. Net als de scan is het advies gratis, en beschikbaar via www.veiligondernemenscan.nl. Het instrument is vooral interessant voor ondernemers die te maken hebben gehad met een incident, startende ondernemers, en ondernemers die willen checken of ze voldoende veiligheidsmaatregelen hebben getroffen.

Samen ontwikkeld met politie, brancheverenigingen en verzekeraars

Het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid ontwikkelde de Veilig Ondernemen Scan in opdracht van het ministerie van Veiligheid en Justitie, in samenwerking met onder meer de politie, VNO-NCW, MKB Nederland en het Verbond van Verzekeraars. "Ondernemers moeten zich vooral kunnen blijven toeleggen op het ondernemen en daarom willen wij ze helpen met een instrument dat een snel en volledig overzicht geeft over wat nodig is voor de veiligheid in hun bedrijf. Aan hen natuurlijk de keuze wat ze daadwerkelijk gaan doen", zegt Onno Peer, directeur van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV).

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in