Overslaan en naar de inhoud gaan

Google in de tang vanwege privacy

Hierover is in New York een geheime rechtszaak aangespannen, zo meldt CNet. De zaak is aangespannen door het ministerie van Justitie in de VS. Inmiddels is duidelijk geworden dat de zaak al op 22 april jongstleden aanhangig is gemaakt, zonder daar enige ruchtbaarheid aan te geven.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Inleveren, die data

Volgens Justitie was zo'n zaak nodig, omdat Google had geweigerd persoonlijke gegevens over te dragen aan de FBI. Als de federale opsporingsdienst om persoonsgegevens vraagt, dan verwacht ze die ook meteen te krijgen. Google denkt daar anders over en zet het ministerie van Justitie de voet dwars. De zoekgigant is het niet eens met de inzet van zogeheten NSL's. Deze National Security Letters dienen om gegevens boven water te krijgen in het kader van de nationale veiligheid. In dergelijke gevallen worden de burgerrechten soms wat te veel opgerekt.

Overheid heeft de pé in

Uit de processtukken die CNet heeft kunnen inzien blijkt dat de regering zich gedwarsboomd voelt door Google. Dat valt in overheidskringen niet in goede aarde, zo blijkt. Waarnemers stellen, dat Google van mening moet zijn dat de FBI onrechtmatig bezig is. Meestal wil het concern een rechtszaak ontlopen door het treffen van een minnelijke schikking. Deze keer gebeurt dat klaarblijkelijk niet.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in