Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple-apparaten te hacken met aangepaste lader

Het team onderzoekers demonstreert de nieuwe hackmethode en de daarvoor ontwikkelde lader volgende maand tijdens de Black Hat beveiligingsconferentie in de Verenigde Staten. De onderzoekers van het Technologisch Instituut van Georgia ontwikkelden een speciale lader op basis van een kleine Linux-pc. Als de lader in een Apple-apparaat met iOS-besturingssysteem wordt geplugd zou het apparaat binnen een minuut gehackt kunnen worden.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Geen jailbreak nodig

Met behulp van de lader kan er software buiten Apple's AppStore om op iOS-toestellen worden gezet, zonder dat daarvoor een jailbreak nodig is. De software is moeilijk op te merken, aangezien het niet in de applicatielijst verschijnt. Het is nog onduidelijk of op die manier ook malware kan worden geïnstalleerd.

Lader nog aan de grote kant

De speciaal ontwikkelde lader is nu nog aan de grote kant, waardoor hij in het oog springt, maar de Amerikaanse onderzoekers stellen dat kwaadwillenden met meer geld en tijd een lader zouden kunnen ontwikkelen die meer op een doorsnee iPad- of iPhone-lader lijkt.

Tijdens de Black Hat-conferentie in juli zullen de onderzoekers toelichten hoe Apple's iOS-beveiliging kan worden omzeild via usb-apparatuur en wat Apple kan doen om zich tegen zulk soort hacks te wapenen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in