Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows Blue in aantocht, bevestigt Microsoft

Tami Reller, hoofd financiën van de Windows-clientafdeling van Microsoft, zei vandaag dat de update Windows 8 geschikt moet maken “voor de volgende generatie tablets en pc’s”. Windows Blue brengt volgens haar de laatste innovaties naar een “steeds breder scala van verschijningsvormen met alle mogelijke afmetingen, beeldschermen, batterijduur en prestaties”.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De update – die volgens sommige bronnen Windows 8.1 gaat heten – moet ook nieuwe mogelijkheden creëren voor de hard- en softwarebedrijven waarmee Microsoft samenwerkt, het zogeheten Windows-ecosysteem.

Nog geen duidelijkheid over concrete veranderingen

Reller liet zich vandaag in een geënsceneerd vraaggesprek op het officiële Windows-blog alleen in vage bewoordingen uit over de veranderingen in Windows Blue. Geen woord bijvoorbeeld over het al dan niet terugbrengen van de startknop en het startmenu in het desktopgedeelte van Windows 8. Gebruikers die daar op rekenen, kunnen wellicht hoop putten uit Rellers uitspraak dat Windows Blue voor Microsoft “een kans biedt om te reageren op de feedback van klanten waar we aandachtig naar luisteren sinds de lancering van Windows 8 en Windows RT”.

Reller laat het verder bij de opmerking dat Windows Blue “meer opties voor bedrijven” zal leveren terwijl consumenten meer opties krijgen “voor werk en spel”.

Prijzen en andere details binnen enkele weken

Microsoft-watcher Mary Jo Foley sprak ook nog onder vier ogen met Reller, die vertelde dat de komende paar weken meer details over prijzen en distributiewijze van Windows Blue bekend worden gemaakt. Dat is dus nog voor grote IT-evenementen in juni, zoals de conferenties Microsoft TechEd en Microsoft Build en de Computex-vakbeurs in Taiwan.

Ook aan Foley wilde Reller niet zeggen of er eerst nog een Preview-editie van Windows Blue uitkomt en of Windows 8.1 de definitieve naam wordt. Wel is zeker dat Blue op tijd beschikbaar komt voor het feestdagenseizoen van eind dit jaar. Bronnen van Foley menen te weten dat WIndows Blue op schema ligt om in augustus of het begin van de herfst in productie te gaan.

Ondersteuning van kleinere tablets

Reller benadrukte verder dat de update Windows 8 klaarstoomt voor kleinere draagbare apparatuur, in het bijzonder tablets. De nieuwe versie ondersteunt diverse processorplatforms, waaronder de vierde generatie van Intels Core-processoren (codenaam Haswell) en nieuwe processors van Qualcomm en Nvidia die gebruikmaken van de ARM-chiparchitectuur.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in