Overslaan en naar de inhoud gaan

Resultaten Facebook flink omhoog

Facebook ontwikkelde nieuwe technieken om reclames op smartphones te krijgen en heeft zijn systemen en producten aangepast om extra leden te lokken en hen langer op de site te laten blijven. De omzet uit advertenties op mobiele apparaten is goed voor bijna een derde van het totaal. Dat was bijna een kwart in het voorgaande kwartaal. Facebook telt meer dan 1 miljard leden.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

De nettowinst klom met 58 procent tot 217 miljoen dollar. Oprichter en bestuursvoorzitter Mark Zuckerberg liet in een toelichting weten dat in het afgelopen kwartaal "grote vooruitgang'' is geboekt.

Het aandeel Facebook sloot woensdag in New York 1,2 procent lager op 27,43 dollar. Facebook ging in mei vorig jaar voor 38 dollar per aandeel naar de technologiebeurs Nasdaq.

Marktonderzoekers Nielsen en Social Bakers constateerden deze week dat de populariteit van Facebook tanende is. Het aantal actieve gebruikers neemt in de verenigde Staten en Europa af met zo'n 4 procent in het afgelopen kwartaal. Nieuwere diensten als Path en Instagram zouden voor steeds meer mensen de rol van Facebook overnemen. Uit de kwartaalcijfers van Facebook blijkt dat wereldwijd die trend niet zichtbaar is. Zuckerberg heeft aangegeven niet meer zo veel aandacht te geven aan het werven van nieuwe klanten maar zich te willen toeleggen op het verbeteren van de kwaliteit van de dienstverlening.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in