Overslaan en naar de inhoud gaan

Auto's en machinebouw houden Texas Instruments overeind

De omzet daalde in het eerste kwartaal weliswaar met 7,6 procent naar 2,89 miljard dollar, maar analisten hadden gerekend op een nog lager verkoopbedrag van 2,85 miljard dollar. Ook de winst viel mee: 362 miljoen dollar, dat is 32 dollarcent per aandeel. De prognose lag op 30 dollarcent.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Een gestegen vraag vanuit de machinebouw en de auto-industrie compenseerde de afgenomen verkoop van halfgeleiders voor pc’s en telecomapparatuur. Fabrikanten van industriële machines en gereedschappen in de Verenigde Staten en China zorgden voor de meeste orders. De vraag vanuit Europa en Japan bleef daarbij achter. In de automobielindustrie waren fabrikanten in de VS de beste klanten voor de chips van Texas Instruments.

Vraag naar onderdelen voor pc's ingezakt

De zwakste afzetmarkt voor Texas Instruments is de pc-industrie. Door een sterke daling van de verkoop van pc’s staat ook de vraag naar componenten op een lager pitje. Texas Instruments is bezig zich terug te trekken uit de markt voor chips die worden gebruikt in smartphones en tablets. In november vorig jaar kondigde het bedrijf al aan dat daardoor 1700 banen bij het bedrijf verdwijnen.

In het lopende, tweede kwartaal denkt Texas Instruments een omzet tussen 2,93 en 3,17 miljard dollar te kunnen bereiken. Analisten zitten daar niet ver naast met een gemiddelde omzetprognose van 3,04 miljard dollar, aldus financieel persbureau Bloomberg. Het bedrijf verwacht een winst van 37 tot 45 dollarcent per aandeel. Dat is beter dan de prognose van analisten, die in doorsnee op 38 dollarcent rekenen.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in