Overslaan en naar de inhoud gaan

Storing bij ING werd erger maar is nu opgelost

UPDATE: Een woordvoerder heeft vanavond gemeld dat de situatie op de website weer normaal is. Klanten kunnen weer gewoon inloggen op Mijn ING en ze zien dan ook weer hun correcte saldo. De bank heeft besloten de inlogmodule voor Mijn ING even helemaal uit te schakelen tot 21:00 uur vanavond. Dit geeft de technici de kans om de storing - die niet is veroorzaakt door hackers maar door een intern probleem - op te lossen.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Volgens de woordvoerder van ING is gisterenavond een bestand met betalingsopdrachten niet goed ingelezen. Dat proces is vervolgens nogmaals gestart, waarbij sommige betalingen dubbel zijn uitgevoerd. Een aantal rekeninghouders kwam daardoor rood te staan waarna pinnen niet meer mogelijk was vanwege ontoereikend saldo. Ook liet de mijning.nl en de mobiele betaalapp saldi zien die niet juist waren. De woordvoerder zegt dat de saldi in de meeste gevallen inmiddels weer correct zijn. De bij- en afschrijvingen ontbreken nog bij veel rekeningen waar sinds gisteren transacties mee zijn uitgevoerd. De bank is nu bezig die achterstanden weg te werken.

De hele dag al wordt de site van ING geteisterd door een storing. Vanmorgen kon er nog wel worden ingelogd, alleen kregen gebruikers toen een saldo te zien dat ze niet verwacht hadden. De getoonde bedragen waren enkele tientallen tot enkele honderden euro's te laag. Daardoor werden sommige pinbetalingen afgekeurd vanwege een tekort aan saldo.

Naarstig op zoek

Een technisch team van de bank is al de hele dag bezig om te achterhalen waar de storing zit, waardoor deze is veroorzaakt en hoe het geheel gerepareerd kan worden. De bank meldt, dat de verkeerde saldi te zien waren op zowel de mobiele app als op Mijn ING, de toegang via een stationair werkstation. Op de eigen website van de bank wordt iets meer uitleg gegeven.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in