Overslaan en naar de inhoud gaan

KPN breidt 4G-netwerk uit tot Den Haag

Niet alleen in een groot deel van Den Haag, ook in de randgemeenten Voorburg, Leidschendam en Zoetermeer kunnen klanten met een daarvoor geschikt toestel nu op 4G-snelheid data uitwisselen. De dekking wordt de komende weken nog verder verbeterd, aldus KPN. 4G biedt een gemiddelde snelheid van 20 megabit per seconde met uitschieters tot 50 Mbps dicht in de buurt van een zendmast en/of als er weinig andere gebruikers tegelijk actief zijn.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De uitrol van KPN's 4G-netwerk begon in februari in Amsterdam en omgeving. Van daaruit wordt de dekking geleidelijk uitgebreid tot het hele land, al zal dat nog zeker tot de zomer van 2014 in beslag nemen. Medio dit jaar moet zo'n 50 procent van de Nederlandse bevolking binnen het bereik van de 4G-zendmasten vallen.

Aanleg verloopt volgens KPN "voorspoedig"

Volgens Joost Farwerck, managing director van KPN Nederland, verloopt de aanleg van het nieuwe netwerk voorspoedig. Na de uitbreiding van het bereik naar een volgende regio sleutelen de technici nog aan verbetering van de dekking. Tegelijk met de uitrol van 4G wordt volgens hem ook het bestaande 2G/3G-netwerk verbeterd.

KPN is het eerste telecombedrijf in Nederland dat 4G aanbiedt. T-Mobile en Vodafone maken later dit jaar een begin met de bouw van hun eigen 4G-netwerken. Op dit moment is nog maar een klein aantal in Nederland verkrijgbare smartphones geschikt voor de hier gebruikte 4G-frequenties.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in