Overslaan en naar de inhoud gaan

Ctac scherpt overnamebescherming aan

Het beursgenoteerde Ctac is tegen overname beschermd door twee stichtingen. Die bezitten vooralsnog geen aandelen, maar kunnen deze wel opeisen als de nood aan de man is, via een optieconstructie. De omvang van het opeisbare pakket preferente aandelen wordt per 26 maart verhoogd van 33 naar 50 procent van het eigen vermogen van Ctac N.V.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Adempauze inbouwen voor klanten

Die 50 procent is theoretisch voldoende om elke ongewenste besluitvorming op een aandeelhoudersvergadering tegen te houden. Financieel directeur Douwe van der Werf benadrukt echter dat het uiteindelijk niet de bedoeling is de wensen van aandeelhouders in laatste instantie te frustreren: "Je moet het meer zien als een mogelijkheid om tijd te winnen. Als zich een overval mocht voordoen, dan willen de belangen van klanten voorop kunnen blijven stellen. We hosten hier zo'n 800 SAP-administraties. In het geval van een overname, die we uiteindelijk niet zullen kunnen tegenhouden, willen we voor onszelf en voor die klanten wel even adempauze kunnen inbouwen".

Wat de actuele aanleiding was voor de versterking van de constructie, wil Van der Werf niet zeggen: "Ik ben directeur bij een beursgenoteerd bedrijf en kan alleen voor dat bedrijf spreken, en dan moet ik nog op mijn woorden letten. Dit betreft een besluit van de Stichtingen Continuïteit c/Tac en Prioriteit c/Tac; daar ga ik niet over."

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in