Overslaan en naar de inhoud gaan

Microsoft maakt deel Kinect-code open source

In totaal heeft Microsoft 22 samples voor Kinect for Windows (K4W) als open source beschikbaar gesteld. Ze zijn geschreven in C#, C++ en Visual Basic. Het betreft onder meer software voor gezichtsherkenning, diepteherkenning, geluid, gebaren voor slideshows en enkele games. Ontwikkelaars kunnen de vrijgegeven code hergebruiken en hercombineren voor hun eigen toepassingen. Microsoft hoopt op zijn beurt van externe ontwikkelaars te leren hoe het de Kinect-technologie verder kan verbeteren.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Nieuw blog voor ontwikkelaars Kinect for Windows

Ben Lower, community manager voor Kinect for Windows, maakte de stap bekend op een nieuw blog voor ontwikkelaars. Daarmee hoopt Microsoft de animo aan te wakkeren om Windows-applicaties te maken die gebruikmaken van bewegingssensoren en spraakbesturing.

Naast het nieuwe blog voor ontwikkelaars blijft er een apart blog bestaan over producten en praktijktoepassingen rondom Kinect. Daar maakte het bedrijf maandag bekend dat geautoriseerde resellers voor het onderwijs in de Verenigde Staten de Kinect-apparatuur voor Windows met korting mogen aanbieden.

De 22 codevoorbeelden die onder de Apache 2.0-licentie zijn gebracht kunnen worden gedownload via de site CodePlex, die een voorziening heeft om reacties aan Microsoft te sturen. Het is op Codeplex ook mogelijk met een webbrowser door de K4W-codevoorbeelden te bladeren zonder de complete, omvangrijke Developer Toolkit te hoeven downloaden.

Microsoft breidt Kinect van Xbox 360 stapsgewijs uit naar pc's

Kinect is oorspronkelijk ontwikkeld als uitbreiding van de spelcomputer Xbox 360. Later heeft Microsoft het toepassingsgebied uitgebreid tot pc’s. In juni 2011 publiceerde het bedrijf de eerste Software Developers Kit (SDK) van Kinect for Windows. In februari 2012 bracht Microsoft een versie van de Kinect-bewegingssensor voor pc’s op de markt, tegen een prijs van 249 dollar.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in