Overslaan en naar de inhoud gaan

Cyber Security Academy nog dit jaar opgericht

Het plan voor de CSA komt van de gemeente Den Haag en The Hague Security Delta. Gisteren is het business plan voor de Cyber Security Academy gepresenteerd. Het is opgesteld in opdracht van de Haagse wethouders Van Engelshoven (Onderwijs) en Kool (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) in samenwerking met het ministerie van Veiligheid en Justitie.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

Het op te richten instituut wordt een samenwerking tussen de Technische Universiteit Delft, de Haagse Campus van de Universiteit van Leiden en de Haagsche Hogeschool. Zij bundelen hun opleidingsaanbod en expertise. Ook zullen de bedrijven Fox-IT, PBLQ, HEC en ENCS trainingen inbrengen. Vanaf 2014 wil CSA op HBO- en WO-niveau opleidingen aanbieden. De werkgroep stelt voor een kwartiermaker aan te stellen die de samenwerking opstart.

'Er is geen totaalaanbod'

Volgens Van Middelkoop bestaan er op deelterreinen prima opleidingen en cursussen, maar is het totale aanbod versnipperd, dat bovendien onvoldoende aansluit op de vraag van werkgevers. “Die zijn daarom soms genoodzaakt naar het buitenland uit te wijken voor adequate opleidingen, of om ze in eigen huis op te zetten.”

De CSA wil het arbeidsaanbod op het gebied van cyber security vergroten, door schoolverlaters op te leiden, ICT'ers bij te scholen en werknemers in verwante beroepen en bedrijfstakken om te scholen. Op termijn wil de CSA uitgroeien tot 'hofleverancier' van medewerkers van Europese instellingen, overheden en bedrijven die actief zijn op het gebied van cybersecurity.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in