Overslaan en naar de inhoud gaan

Aanscherping strategie betaalt zich af voor Ctac

In het vierde kwartaal van 2012 haalde Ctac een omzet van 21,5 miljoen euro, 8 procent meer dan in het vierde kwartaal van 2011. De verbetering was iets minder groot dan in de eerste 9 maanden: daarin wist Ctac de omzet met 10 procent te verhogen ten opzichte van 2011. Voor heel 2012 resulteerde dat in een omzet van 79,9 miljoen euro, 9,4 procent meer dan in 2011. De nettowinst kwam uit op 0,8 miljoen euro.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

In 2011 was sprake van een fors verlies door afschrijving op goodwill en reorganisatielasten, zodat de cijfers niet goed te vergelijken zijn. Zonder die bijzondere posten zou Ctac in 2011 een nettowinst van 0,6 miljoen euro hebben gerealiseerd.

Marge staat onder druk

Ctac ziet een rechtstreeks verband tussen de positieve ontwikkelingen en het afstoten van de onderdelen Healthcare en Meridian, vorig jaar. Maar ook zonder die minder strategisch geachte onderdelen was 2012 geen makkelijk jaar. Zowel bij consultancy - de hoofdmoot van Ctacs activiteiten, als bij software stonden de marges onder druk. Als gevolg daarvan daalde de bruto marge die Ctac realiseerde van 77,5 naar 72 procent van de omzet.

Ook voor het lopende jaar verwacht Ctac met uitdagende omstandigheden te moeten kampen. Het verwacht niet dat de activiteiten op het gebied van IT-projecten bij klanten zullen aantrekken.

Het aantal medewerkers dat Ctac in dienst had, daalde met 24 voltijds medewerkers naar gemiddeld 448 fte. Dat was voor de helft te danken aan het afstoten van Meridian en Healthcare.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in