Overslaan en naar de inhoud gaan

Rotterdam ontdekt schat aan gamebedrijven

Zo'n 40 bedrijven in de Rotterdamse regio maken inmiddels serieus werk voor landen over de hele wereld. Gisteren presenteerde een aantal van hen de meest 'kekke gadgets'.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Met een groeiende omzet zou de regio Rotterdam, na New York, inmiddels de tweede plaats innemen als het gaat om 'serious gaming en e-learning', zoals de sector wordt genoemd. De ranking wordt bepaald op basis van omzet, niche producten en klanten die de bedrijven wereldwijd hebben.

Eerste exemplaar nieuw tijdschrift uitgereikt

Reden genoeg voor een nieuwe magazine over deze bedrijfstak. Het eerste exemplaar werd donderdag aan Karakus uitgereikt. Hij maakte duidelijk dat deze 'verborgen schat' één van de vijf pijlers in de creatieve sector is waar de gemeente op focust. "We nemen voor deze bedrijven obstakels weg en zoeken eventueel huisvesting. Voor dit soort bedrijven zijn er dan ook geen wachtlijsten meer", aldus Karakus.

Vooral kleine bedrijven met paar personeelsleden

Het gaat veelal om kleine bedrijfjes, met vaak maar enkele mensen in dienst, die zich vroeger verstopten op zolderkamertjes. Het gaat niet alleen om simulaties voor bijvoorbeeld hulpdiensten, die op een scherm allerlei ongevallen kunnen oefenen, maar ook om programma's waarmee via een game scenario's uit de operatiekamer kunnen worden geoefend. Zo is een samenwerking ontstaan tussen het gamebedrijf Vertigo, het Oogziekenhuis Rotterdam en TU Delft.

Virtuele havens geleverd over de hele wereld

VStep, gespecialiseerd in simulatie voor de maritieme sector, bouwde virtueel de havens na van Rotterdam, New York, Rio de Janeiro, Hamburg en South Hampton. De simulatie-installaties van dit bedrijf zijn wereldwijd geleverd aan meer dan 100 klanten in Argentinië, de Filipijnen, Indonesië, Brazilië, Mexico, Verenigde Staten en de Europese Unie. Karakus is vooral blij omdat een nieuwe sector zijn kans grijpt en bewijst dat die kan blijven groeien.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in