Overslaan en naar de inhoud gaan

Kim Dotcom wil met Mega naar de beurs

In een bericht op Twitter zei Dotcom dat hij de leiding van Mega wil versterken met een chief financial officer (CFO), meldt persbureau Bloomberg. In de tweet verwijst hij naar een personeelsadvertentie op de website Trade Me. De standplaats van de nieuwe financiële man wordt Auckland, Nieuw Zeeland. Verder zegt Dotcom dat Mega “agressieve groeiplannen”heeft en binnen anderhalf jaar beursnotering wil aanvragen.
Maatschappij
Shutterstock
Shutterstock

Het vorige bedrijf van Dotcom Megaupload, maakte zich volgens de autoriteiten schuldig aan illegale bestandsuitwisseling en werd in januari 2012 onder dwang gesloten. Dotcom en enkele medewerkers, die vanuit Nieuw-Zeeland opereren, werden gearresteerd maar later weer vrijgelaten.

VS hebben tevergeefs om Dotcoms uitlevering gevraagd

De Verenigde Staten hebben om zijn uitlevering gevraagd maar dat verzoek is vooralsnog niet gehonoreerd. Volgens de Amerikaanse Justitie heeft Megaupload meer dan 175 miljoen dollar verdiend met de illegale uitwisseling van muziek, films en software.

In januari kwam Dotcom – die oorspronkelijk Kim Schmitz heet – met het nieuwe bedrijf Mega, dat opslag van versleutelde data in de cloud aanbiedt. Gebruikers kunnen ook bestanden zoals muziek en video’s met elkaar delen, volgens Dotcom op legale basis. Hij zegt te willen concurreren met bedrijven als Dropbox en en YouTube.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in