Overslaan en naar de inhoud gaan

Hippo draaide een uitstekend 2012

Buiten de Benelux groeide de omzet in EMEA met 234 procent. De omzet in de VS, waar Hippo al langer een eigen vestiging heeft, groeide met 55 procent. “We hebben een internationale partnerstrategie ingezet en dat heeft gezorgd voor de grote sprong bij de financiële resultaten”, zegt CMO Tjeerd Brenninkmeijer. Om op de buitenlandse markten goed te scoren is het aantal talen waarin het content management systeem Hippo leverbaar is uitgebreid naar 5 stuks.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Naast Nederlands en Engels zijn nu ook versies in het Frans, Italiaans en Duits leverbaar.

Aanpassen aan de wensen

Brenninkmeijer: “Een CMS is nooit helemaal naar de zin van alle gebruikers. Mensen hebben specifieke wensen en die willen ze graag opgenomen zien. Daarvoor hebben we geregeld contact met partners en klanten over die extra features. Dit past in de trend dat steeds meer bedrijven op zoek zijn naar het verbeteren van hun ‘online customer experience’. En de veranderingen zijn echt niet altijd revolutionair, het is meestal doorborduren op bestaande thema’s.”

In 2012 verdubbelde Hippo het aantal partners in 5 verschillende landen en werd Hippo gelauwerd met 8 nationale en internationale awards, waaronder de Franse Open Innovation Award en de Europese Red Herring Award. “Ook stonden we op de Amerikaanse E-Content 100 lijst van meest innovatieve bedrijven en kregen we van Gartner een plaats toebedeeld in het Leading Quadrant”, aldus Brenninkmeijer.

Grote klanten erbij

In de VS is Hippo sinds kort in gebruik bij het Disney-concern, dat alle contacten met bezoekers van Disneyworld in goede banen leidt. Dan gaat het om ongeveer 1 miljard klantcontacten per jaar.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in