Overslaan en naar de inhoud gaan

KPN breidt aanbod 4G-smartphones uit

De vier nieuwe toestellen zijn deze week gepresenteerd op het Mobile World Congress 2013 in Barcelona. Alle modellen zijn geschikt voor het 4G-netwerk dat KPN sinds 4 februari heeft opengesteld en dat nog volop in opbouw is.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De nieuwe toestellen zijn de Sony Xperia Z 4G, die vanaf komende maandag (4 maart) in de winkel ligt. Op 15 maart volgt de Grand Era LTE van de Chinese fabrikant ZTE. Op 25 maart wordt de HTC One 4G verwacht. Hekkensluiter op 5 april is de Galaxy Express 4G van Samsung.

Tot dusver was het aanbod beperkt tot de smartphones Lumia 820 en Lumia 920 van Nokia, de Samsung Galaxy S III 4G, de Ascend P1 van Huawei en de tablet Galaxy Note 10.1 4G van Samsung.

Frequenties KPN niet geschikt voor iPhone

KPN maakt gebruik van frequenties in de 800 MHz-band, waar niet alle nu verkrijgbare 4G-toestellen op zijn ingesteld. De iPhone 5 van Apple bijvoorbeeld werkt met andere frequenties en kan daardoor alleen met 3G-snelheid op het netwerk van KPN communiceren.

KPN gaf de aftrap voor zijn 4G-netwerk in Amsterdam en omgeving in de lucht. Op dit moment werkt het telecombedrijf aan de uitbreiding in de richting van Den Haag. KPN verwacht dat medio 2013 ongeveer de helft van de Nederlandse bevolking wordt gedekt. In de zomer van 2014 moet 4G via KPN in het hele land beschikbaar zijn.

Concurrent T-Mobile begint dit najaar met de uitrol van een eigen 4G-netwerk, dat wel meteen geschikt is voor de iPhone 5 en de iPad wifi+cellular van Apple.

Hieronder de 4 smartphones die KPN in de loop van maart en april in zijn 4G-aanbod opneemt.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in