Overslaan en naar de inhoud gaan

Apple staakt nu al levering Mac Pro in Europa

Apple stopt met de levering van Mac Pro-desktopcomputers aan het dealerkanaal in Europa, omdat de computers niet voldoen aan nieuwe Europese regels die begin volgende maand ingaan. Het model is nog wel leverbaar in de Verenigde Staten.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

De website 9to5mac ontdekte dat verschillende online winkels van Apple nu al de melding ‘currently unavailable’ geven bij het bestellen van een Mac Pro. Waarom de beslissing twee weken naar voren is getrokken, is niet duidelijk. Wellicht heeft dit te maken met het ruilen binnen 14 dagen-principe van Apple.

Beveiliging aan koelventilator ontbreekt

In een brief aan het Europese dealer-kanaal schreef Apple eerder dit jaar dat de Mac Pro-lijn de EU-richtlijn niet volgt die vereist dat apparatuur voldoet aan de internationale veiligheidsrichtlijn IEC60950-1. Een amendement op de 2e editie van deze richtlijn wordt op 1 maart van kracht. Het ontbreken van een beveiliging aan de koelventilator is vermoedelijk het probleem in het geval van de Mac Pro.

Opvolger in aantocht

Apple vond het niet nodig nog een aanpassing te maken. Het Mac Pro-model is niet erg populair meer. De meeste Apple-klanten die een desktop willen, kiezen voor een iMac waarbij de computer is verwerkt in het beeldscherm. Het Mac Pro-model krijgt later dit jaar – en wellicht al dit voorjaar - een opvolger die door CEO Tim Cook eerder omschreven werd als ‘really great’.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in