Overslaan en naar de inhoud gaan

Winst Cisco Systems stijgt 44 procent

De omzet steeg in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar met 5 procent tot 12,1 miljard dollar (9 miljard euro). De cijfers waren beter dan analisten hadden verwacht. De omzet in Cisco's traditionele producten zoals routers en switches liep terug. Toch zijn deze activiteiten nog altijd goed voor grofweg de helft van de inkomsten van het bedrijf.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

De groei zat het afgelopen kwartaal vooral in de relatief nieuwe activiteiten zoals de levering van hard- en software voor datacentra, draadloze en mobiele netwerken en videovergaderapparatuur.

Ondanks de goede cijfers temperde topman John Chambers de verwachtingen voor het komend halfjaar. Bij de presentatie van de cijfers vorig kwartaal was hij nog zeer enthousiast, nu zegt hij voorzichtig optimistisch te zijn. Cisco haalt ongeveer een kwart van de omzet uit Europa, waar het last heeft van de schuldencrisis. De resultaten in Europa - met name Noord-Europa en het Verenigd Koninkrijk - duiden volgens Chambers op een mogelijk voorzichtig herstel van de vraag in de nabije toekomst. Maar de situatie in zuidelijk Europa blijft zorgelijk.

Ook in China kampt Cisco voorlopig nog met teruglopende omzet. Desondanks blijft Cisco veel aandacht geven aan deze markt omdat de nieuwe regering inzet op een economische groei tussen de 7 en 9 procent.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in