Overslaan en naar de inhoud gaan

KPN start met 4G in Amsterdam

KPN legde halverwege december bijna 1,4 miljard euro neer voor frequenties die geschikt zijn om 4G aan te bieden. Dat is een bijzonder grote investering, stelde topman Eelco Blok bij de 4G-lancering maandag in de Amsterdamse zendmast van KPN. "We hadden liever minder betaald. Maar we vinden het nu vooral heel belangrijk dat we 4G als eerste op de markt hebben weten te brengen.''
Business
Shutterstock
Shutterstock

Blok gaf aan dat KPN zich een jaar geleden al voornam om de nieuwe 4G-technologie zo snel mogelijk na de telecomveiling in de lucht te krijgen. "Daarbij hebben we goed gekeken naar bedrijven op markten waar 4G eerder werd geïntroduceerd, bijvoorbeeld in de Verenigde Staten.'' KPN wil uiteraard ook nieuwe klanten strikken met 4G. Hoeveel nieuwe klanten het voormalige staatsbedrijf denkt te kunnen strikken, wilde Blok echter niet zeggen.

Binnen 1,5 jaar landelijke dekking

Na de lancering in Amsterdam en omgeving rolt KPN het 4G-netwerk in de rest van het land uit. Binnen anderhalf jaar moet de technologie in heel Nederland beschikbaar zijn.

Klanten die overstappen op 4G moeten helpen om de dalende omzet van KPN te bestrijden. Vooral afgelopen jaar stonden de opbrengsten van KPN zwaar onder druk door het toenemende gebruik van mobiel internet en de afname van het traditionele bel- en sms-verkeer. KPN introduceerde daarom vorig jaar abonnementsvormen die meer zijn gericht op het gebruik van mobiel internet. De opkomst van 4G en de grotere databundels die daaraan worden gekoppeld moeten die opzet verder vooruit helpen.

Minister Henk Kamp (Economische Zaken) activeerde samen met de Amsterdamse burgemeester Eberhard van der Laan het 4G-netwerk, dat voorlopig alleen kan worden gebruikt met moderne toestellen van Nokia, Samsung en Huawei. Kamp benadrukte het belang van een goede telecominfrastructuur voor de Nederlandse economie. "Een kwart van onze economische groei is gerelateerd aan telecommunicatie'', stelde hij. "Het nieuwe KPN-netwerk legt een extra stevige basis onder die groei.''

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in