Overslaan en naar de inhoud gaan

Sociale netwerken nog maar mondjesmaat zinvol binnen organisaties

Volgens Gartner worden interne sociale netwerken bij grote organisaties de belangrijkste communicatiekanalen voor zaken die het werk betreffen. Daarbij gaat het om het opmerken van, beslissen over en reageren op informatie die relevant is voor het uitvoeren van werkzaamheden.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Je moet het wìllen

In elk geval tot 2015 zal echter 80 procent van alle inspanningen die verricht worden op de sociale netwerken zijn doel niet bereiken. Organisaties weten hun medewerkers er niet goed mee aan de slag te krijgen, zegt Gartner. Ze gaan er van uit dat dat net zo werkt als bij andere technologische toepassingen zoals ERP en CRM. Daarbij worden medewerkers getraind waarna ze er mee aan het werk gaan. Bij sociale media echter kan het gebruik niet goed worden opgelegd. Gebruikers moeten zelf inzien dat het hun werk kan verbeteren en er daarom mee wìllen werken.

Managers moeten zelf transparanter werken

Managers richten zich nu nog te veel op de keuze van de technologie die geïmplementeerd moet worden voor het gebruik van sociale netwerken. De focus moet volgens Gartner echter juist liggen op veel meer te weten komen over hoe mensen nu werken met sociale netwerken, met wie ze werken en waar ze behoefte aan hebben. Er moet een duidelijk beleid worden ontwikkeld voor het zakelijke gebruik van sociale netwerken. Dat betekent ook dat de managers zelf een transparantere manier van werken moeten tonen, vindt Gartner.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in