Overslaan en naar de inhoud gaan

Forse winstdaling voor Facebook

Exclusief eenmalige posten was volgens Facebook wel sprake van een stijging van de winst, met ruim 18 procent tot 426 miljoen dollar.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Over heel 2012 kwamen de inkomsten van Facebook uit op 5,09 miljard dollar, tegen 3,71 miljard dollar in 2011. Onder de streep bleef echter niet meer dan 53 miljoen dollar over. Dat was een jaar eerder nog 1 miljard dollar. De daling van de jaarwinst is eveneens grotendeels te wijten aan eenmalige posten.

Zo investeerde Facebook het afgelopen jaar flink in nieuwe diensten, zoals mobiele apps en advertentieplatforms.

Mobiele strategie succesvol

CEO Mark Zuckerberg hamerde bij de presentatie van de kwartaalcijfers over de vorderingen die zijn bedrijf maakt met mobiele toegang tot de diensten. Het afgelopen kwartaal gebruikten 157 miljoen mensen Facebook uitsluitend via hun mobiele apparatuur. Dat zijn voor het eerst meer mobiele gebruikers dan mensen die het sociale netwerk via de pc benaderen.

De advertentie-inkomsten via het mobele kanaal zijn ook gestegen. De omzet komt nu voor 23 procent van het mobiele kanaal. Vorig kwartaal was dat nog maar 14 procent. Eerdere diskwalificaties als dat Facebook geen geld zou kunnen verdienen met mobiel wees Zuckerberg dan ook resoluut van de hand. "Dat was misschien zo een jaar geleden, maar toen probeerden we dat ook niet echt."

Facebook maakte in mei de gang naar de beurs, maar die liep voor veel beleggers uit op een teleurstelling. Het aandeel sloot woensdag op 31,24 dollar. Bij de beursgang op de Nasdaq was het nog 38 dollar waard.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in