Overslaan en naar de inhoud gaan

Schaarste drijft prijs IPv4-adressen op

Een IPv4 adres kost in Australië inmiddels 10 dollar per stuk. Die prijs kan snel verder oplopen, waarschuwt Narelle Clark president van het Australische chapter van de Internet Society (ISOC-AU). De invoering van IPv6 wil net als in Europa nog niet erg vlotten. Apparatuurleveranciers willen niet investeren in het geschikt maken van hun producten voor IPv6 omdat er te weinig vraag naar is.
Business
Shutterstock
Shutterstock

De internetaanbieders klagen dat er geen markt en geen diensten zijn die gebruik maken van IPv6 en de diensten- en inhoudaanbieders klagen dat de technologie ontbreekt om IPv6-geschikte diensten te ontwikkelen.

Het probleem is dat de situatie in Australië al nijpender is dan in Europa. De regionale beheerder van IP-adressen APNIC, de evenknie van de Europese RIPE-NCC, was al in april 2011 door zijn voorraad IP4-adressen heen. Bij RIPE-NCC brak dat moment in september 2012 aan. In beide regio's teren de internetaanbieders en hostingproviders nu in op de laatste voorraden die zij zelf in beheer hebben.

Ook 'slechte' blokken komen in omloop

Clark waarschuwt ook dat niet alle blokken IPv4-adressen even goed zijn. In Australië komt het al voor dat blokken IPv4-adressen worden verhandeld die op de blacklists voorkomen omdat zij voorheen zijn misbruikt door spammers.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in