Overslaan en naar de inhoud gaan

Windows Messenger stopt op 15 maart

Dat heeft Microsoft bekendgemaakt in een mailtje aan alle bestaande gebruikers van Windows Live Messenger (WLM). Het softwarebedrijf had in november vorig jaar al aangekondigd dat het op termijn een punt wilde zetten achter zijn messagingtool. Een exacte deadline was toen nog niet bekend, al werd maart 2013 toen al genoemd.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Alleen in China blijft WLM ook na 15 maart nog toegankelijk. De reden is dat de technologie daar onder licentie wordt gebruikt door een lokale service provider.

De overstap volgt op de overname van Skype in november 2011. Microsoft telde toen 8,5 miljard dollar neer voor de berichendienst, waarmee gebruikers kunnen chatten, bellen en videogesprekken voeren. Skype stelt Microsoft in staat geld te verdienen aan betaalde diensten met toegevoegde waarde.

Functionaliteit sinds 1999 gestaag uitgebreid

Windows Live Messenger bestond sinds 1999, toen het nog bekend stond als MSN Messenger. Aan de chatfunctie werd geleidelijk meer functionaliteit toegevoegd, zoals uitwisseling van foto’s, videobellen en online gamen. In 2009 telde WLM nog 330 miljoen actieve gebruikers, aldus Microsoft. Sindsdien waren veel gebruikers al overgestapt op Skype.

Tool maakt overstap makkelijker

Skype is al geïntegreerd in de jongste versie van Windows Phone voor smartphones. Microsoft heeft een tool beschikbaar waarmee WLM-gebruikers hun contacten kunnen overhevelen naar Skype. In recente versies van WLM kan de gebruiker een update-knop aanklikken, die ervoor zorgt dat de software wordt vervangen door Skype. Gebruikers van oudere versies zullen de Skype-applicatie handmatig moeten downloaden.

Vorig jaar sloot Microsoft een overeenkomst met Facebook waarbij Skype als aanvulling wordt aangeboden op de eigen instant messaging-functionaliteit van het sociale netwerk.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in