Overslaan en naar de inhoud gaan

Samsung ziet geen brood in Windows RT-tablet

De Zuid-Koreaanse fabrikant was oorspronkelijk wel van plan RT-tablets te verkopen in de Verenigde Staten. Windows RT is de versie van Windows 8 die geschikt is voor apparatuur met een ARM-processor.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Volgens Mike Abary, die bij Samsung USA verantwoordelijk is voor pc’s en tablets, kampt Windows RT met 2 problemen. Om te beginnen is er weinig vraag naar RT-tablets. Ten tweede zien consumenten niet in welke voordelen zo’n computer eventueel heeft boven andere tablets.

Om dat laatste beeld te veranderen zou een dure marketingcampagne nodig zijn, zei Abary tegen nieuwsdienst CNet. Impliciet gaf hij daarmee aan dat Microsoft kennelijk Windows RT niet goed heeft ‘verkocht’ aan het publiek.

Positionering van Windows RT is onduidelijk

Volgens Abary is Windows RT “niet helder gepositioneerd” ten opzichte van Windows 8. Samsung deed daarom wat eigen marktonderzoek in de VS en ontdekte dat er “veel zwaar tilwerk” nodig zou zijn om de klant bij te brengen wat Windows RT voorstelt. Alles afwegend besloot Samsung “dat we misschien moeten wachten.”

Bestaande Windows-applicaties werken niet

Een van de problemen is dat Windows RT weliswaar op het eerste gezicht lijkt op Windows 8, maar een volkomen ander product is. RT kan alleen overweg met nieuwe apps die speciaal voor deze Windows-versie zijn ontwikkeld. Desktop-applicaties werken niet, behalve een speciaal door Microsoft ontwikkelde en voorgeïnstalleerde versie van Office. Dat betekent dat het enorme reservoir van Windows-toepassingen niet bruikbaar is op een RT-tablet.

Surface RT is te duur en verkoopt slecht

CNET wijst erop dat diverse rapporten uitwijzen dat de Surface RT-tablet van Microsoft slecht verkoopt. Aandelenmakelaar Detwiler Fenton gaat ervan uit dat Microsoft in het 4e kwartaal slechts 500.000 tot 600.000 exemplaren heeft verkocht, veel minder dan de verwachte 1 tot 2 miljoen. Marktonderzoeker IDC denkt dat de prijs - vanaf 500 dollar - te hoog gegrepen is.

Het slechte nieuws voor Microsoft komt kort nadat topman Steve Ballmer Samsung had geprezen als belangrijke partner bij de productie van Windows RT-tablets. Ballmer heeft wel erkend dat de verkopen tot dusver bescheiden zijn.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in