Overslaan en naar de inhoud gaan

Larry Page: ga zelf iets uitvinden, laat ons met rust

Larry Page sprak met het blad Wired dat van een van de zeldzame interviewmogelijkheden met de Google-topman gebruik maakte. "Ik maak me zorgen dat er iets ernstig is misgegaan met de manier hoe wij onze bedrijven laten werken. Wanneer de media verslag doen over ons bedrijf, gaat het altijd over concurrentie. De artikelen zijn geschreven alsof het een sportwedstrijd is.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Maar het is moeilijk voorbeelden te vinden van werkelijk verbazingwekkende dingen die plaatsvinden uitsluitend als gevolg van concurrentie. Hoe enerverend is het om naar het werk te komen als het beste is wat je kan doen, is proberen een ander bedrijf in te maken dat nagenoeg hetzelfde doet. Dat is waarom de meeste bedrijven na verloop van tijd in verval raken."

Niet alleen een stapje verder op dezelfde weg

Page doelt op Apple en Facebook, die in zijn ogen veel te weinig vernieuwend bezig zijn. Hij legt uit dat een belangrijk deel van zijn taak is mensen te laten werken aan ontwikkelingen die niet alleen een stapje verder zijn in wat het bedrijf toch al had. "Neem Gmail. Toen we dat introduceerden waren we een zoekmachinebedrijf. Het was voor ons een enorme sprong om een e-mailproduct uit te brengen, laat staan de mogelijkheid voor mensen om 100 maal zoveel opslagruimte daarbij te geven dan ze elders konden krijgen." Recentere initiatieven zijn de zelfsturende auto's waar Google aan werkt en Project Glass, de augmented reality-bril.

Rechtszaken hebben weinig effect

Page had lovende woorden voor Facebook en de positie die het bedrijf voor zichzelf heeft gecreëerd in sociale netwerken. Maar hij vindt ook dat Facebook het laat afweten met zijn producten. Ook Apple krijgt van Page een veeg uit de pan. Hij geeft toe dat concentreren op een paar producten goed heeft uitgewerkt voor het bedrijf. "Maar dat zou mij geen voldoening geven. Ik heb het gevoel dat er talloze kansen in de wereld zijn om technologie in te zetten voor het verbeteren van het leven van mensen."

De vraag over de opmerking van Steve Jobs "thermonucleair" te strijden tegen Google vanwege Android, deed Page af met een simpele tegenvraag: "Hoe goed gaat dat?"

Apple heeft weliswaar enkele successen geboekt in de rechtszaal tegen hardwarepartners van Google, met name Samsung, maar dat heeft niet kunnen voorkomen dat het marktaandeel van Android in de smartphone- en tabletmarkt maar doorgroeit.


Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in