Overslaan en naar de inhoud gaan

IT-talenten gezocht

AutomatiseringGids en een aantal IT-bedrijven zijn op zoek naar enthousiaste en gemotiveerde IT-studenten op hbo en wo-niveau die vanaf februari 2013 vijf tot zes maanden ervaring willen opdoen. Dit jaar doen er zes werkgevers mee: NCIM Groep, Infotheek, Sogeti, Dell, Ordina en de NS. Zij hebben ieder een pittige opdracht in de aanbieding.
Carriere
Shutterstock
Shutterstock

In ruil daarvoor krijgen de geselecteerde IT-talenten goede begeleiding, interessante kennissessies, gewilde certificeringsopleidingen of een studiereis naar het buitenland en natuurlijk aandacht in AutomatiseringGids.

Bloggen over ervaringen op IT-arbeidsmarkt

Het IT-talentenproject begint op 1 februari 2013 en loopt tot 31 juni 2013. Tijdens de stageperiode houden de geselecteerde IT-talenten een blog bij over hun stage-ervaringen en hun eerste belevenissen op de IT-arbeidsmarkt. Zij kunnen kiezen uit de volgende opdrachten:

  • De opdracht bij NCIM Groep betreft het ontwikkelen van een Forensic Dashboard, dat gebruikt wordt bij de ontwikkeling van een geavanceerde analyse-oplossing voor het onderzoeken van grote hoeveelheden data die van belang zijn in strafzaken voor fraude-, zeden- en moordzaken.
  • Het IT-talent dat bij Infotheek aan de slag gaat onderzoekt hoe de ‘off site imagingdiensten’ ten behoeve van standaardisatie uitgebreid en verder geoptimaliseerd kunnen worden. Hierbij ligt de focus op veiligheid, snelheid, gemak en kostenbesparingen.
  • De afstudeeropdracht bij Ordina luidt: schrijf een whitepaper over informatiebedreigingen voor iOS, Android en Windows (Phone) 8 en welke maatregelen er op dat terrein genomen moeten worden. Dat werkstuk wordt de leidraad van softwareontwikkelaars bij Ordina voor het realiseren van veilige mobile apps.
  • Het IT-talent dat afstudeert bij de NS kan zich vastbijten in de ingewikkelde materie rondom het contract- en leveranciersmanagement van ICT-business vragen bij de vervoerder. Je analyseert alle betreffende in- en externe processen en geeft doordachte adviezen over het optimaliseren van de structuur, de procesgang en het beheer.
  • Dell heeft meerdere klussen in de aanbieding op het gebied van Services & Solutions. Hun IT-talent wordt betrokken bij productlanceringen, mag Social Media certificaten behalen en mag meehelpen events te organiseren en daarin te participeren.
  • Ook Sogeti heeft een uitdagende opdracht in de aanbieding, maar wat die exact inhoudt, is op dit moment nog niet bekend.

Winnaar vorig jaar cum laude afgestudeerd en aan de slag bij stagebedrijf

Vorig jaar is Joey Waterschoot - op de foto in het midden - uitgeroepen tot IT-talent van het jaar. De toen 22-jarige student wist niet alleen de meeste pageviews en bezoekers te genereren met zijn blogs, de jury was ook erg te spreken over de kwaliteit van zijn blogs. “Joey heeft een prettige schrijfstijl, aantrekkelijke onderwerpkeuze en zijn blogs geven goed weer waarom het zo dynamisch, interessant en leuk is om in de IT te werken”, aldus Arjan Kors, hoofdredacteur en uitgever van AutomatiseringGids.

Als beloning ontving hij een oorkonde en een Acer Iconia tablet en mocht hij zich IT-talent van 2012 noemen. Hij is inmiddels cum laude afgestudeerd aan de Fontys Hogeschool Eindhoven in HBO-ICT, richting Software Engineering en kreeg een contract aangeboden bij het bedrijf waar hij stage heeft gelopen, NCIM Groep in Eindhoven.

IT-studenten die kans willen maken op de titel IT-talent 2013 kunnen zich hier aanmelden.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in