Overslaan en naar de inhoud gaan

'Dell praat met investeerders over overname'

Het zou gaan om voorlopige gesprekken en een deal kan nog stuklopen omdat de financiering niet rond komt of geen overeenstemming wordt bereikt over een exitstrategie van de investeerders in de toekomst. Naar verluidt is met verschillende grote banken contact geweest over financiering van de overname.
Tech & Toekomst
Shutterstock
Shutterstock

Topman en oprichter Michael Dell had in 2010 al eens aangegeven een overname door private partijen te overwegen. Hij bezit zelf 15,7 procent van de aandelen. Het concern heeft te kampen met een afzwakkende pc-verkoop, vooral door concurrentie van smartphones en tablets. Dell verloor vorig jaar bijna een derde van zijn beurswaarde.

Beurshandel stilgelegd na sterke koersstijging

Op Wall Street steeg Dell 13 procent en bereikte daarmee het hoogste niveau in bijna 8 maanden. In de nabeurshandel steeg de koers met nog 3,5 procent. De marktwaarde van Dell steeg door de rally tot circa 21 miljard dollar. Kort daarna werd de handel in het aandeel Dell op Wall Street vanmiddag (lokale tijd) tijdelijk stilgelegd.

Eerder vandaag werd door onderzoeksbureau Gartner gemeld dat de wereldwijde computerverkoop van Dell in het vierde kwartaal met 21 procent is gedaald op jaarbasis naar 9,2 miljoen stuks. Het marktaandeel bedroeg 10,2 procent. Dell was daarmee de op twee na grootste pc-fabrikant, na Lenovo en HP.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in