Overslaan en naar de inhoud gaan

Sony toont foto's nieuwe smartphones

Een van beide nieuwe smartphones is de Xperia Z, bijgenaamd Yuga. Iets minder langgerekt is de Xperia ZL ‘Odin’. Waarschijnlijk onthult Sony beide modellen komende week op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas. Eerder hadden diverse nieuwssites al uitgelekte foto’s en zelfs ‘previews’ gepubliceerd, maar de beelden die nu zijn verspreid zijn de eerste van Sony zelf.
Business
Shutterstock
Shutterstock

Nieuwssite Engadget speculeert over de mogelijkheid dat de Xperia Z en ZL technisch grotendeels identiek zijn. Ze zouden onder andere een Qualcomm Snapdragon S4 Pro-processor met een kloksnelheid van 1,5 GHz gemeen hebben en een 5-inch beeldscherm met een resolutie van 1080p.

Andere vermoedelijke componenten zijn 2 GB werkgeheugen, een Andreno 320 grafische processor en een Exmor RS-camera met een resolutie van maar liefst 13 megapixel aan de achterzijde. Een opmerkelijk detail is dat de camera aan de voorzijde van de ZL onderaan het scherm lijkt te zitten.De 2 smartphones draaien op het besturingssysteem Android.

Sinds de ontbinding van de joint venture met de Zweedse fabrikant Ericsson in 2011 brengt Sony zijn mobiele telefoons weer onder de eigen merknaam op de markt. Begin vorig jaar introduceerde het bedrijf zijn eerste ‘eigen’ smartphone, de Xperia S, ook op de CES.

Gerelateerde artikelen
Gerelateerde artikelen

Reacties

Om een reactie achter te laten is een account vereist.

Inloggen Word abonnee

Bevestig jouw e-mailadres

We hebben de bevestigingsmail naar %email% gestuurd.

Geen bevestigingsmail ontvangen? Controleer je spam folder. Niet in de spam, klik dan hier om een account aan te maken.

Er is iets mis gegaan

Helaas konden we op dit moment geen account voor je aanmaken. Probeer het later nog eens.

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in

Maak een gratis account aan en geniet van alle voordelen:

Heb je al een account? Log in